sunnuntai 8. elokuuta 2010

First 31.7 luokkamestaruus

Ranking-sarjan päätapahtuma, luokkamestaruuskisa päästiin kaudella 2010 ajamaan ensimmäistä kertaa omana Firstejä varten järjestettynä kisana - kiitos HSK:n! Starttejakin oli luvassa 3 per päivä. Hangossa revityn 1. genoan tilalle saatiin WB:n huippunopean toimituksen ansiosta tuliterä D4 carbon/kevlar genoa. Miehistö oli jälleen kerran täysilukuinen (lähes maksimipainoinenkin) ja kokenut - Penelopella jo kyntensä useaan kertaan näyttänyt porukka. Lähtökohdat kisaviikonlopulle olivatkin siis mitä mainioimmat!

Tilanteet vaihtelivat radalla mukavasti ja ensimmäisen päivän tulos oli manio 3x 1. Lauantaina vietettiin kisojen jälkeen rentoa after sail saunailtaa HSK:n uudessa saunassa ja grillattiin makkaraa terassilla. Tiukkaa kisailua jatkettiin sunnuntaina ja luokkamestaruus ratkesi jo viiden lähdön jälkeen sijoin 2. ja 1. Viimeinen lähtö menikin sitten Penelopen osalta kuviokellunnaksi kevenevässä kelissä. Anastacia nappasi hienon lähtövoiton.

Uusi 1. genoa tarjosi kevyessä tuulessa "normaalia" vauhtia. Tuulen noustessa kisaviikonlopun aikana yhden kryssin ajaksi 6-7 m/s huomattiin uuden purjeen tarjoama suorituskyky. Purje pysyi tiukkana siipenä selvästi entistä paremmin tuulen noustessa ja lisävoima vei venettä eteenpäin kallistelun sijaan. Miehistön varmat otteet jatkuivat koko kisaviikonlopun ajan ja mainiot manööverit olivat tässäkin kisassa yksi keskeinen menetyksen avain.