torstai 15. syyskuuta 2011

Vauhdikas HSK:n kölivenemestaruus

HSK:n viimeinen torstaikisa purjehdittiin reippaassa tuulessa. Edellispäivänä tuulta oli yli 20 m/s ja vaikka syysmyrsky oli jo tyyntymään päin oli kisassakin vielä yli 11 m/s puuskia. Firstejä oli mukana komeasti 4 ja osanottajia kaikkiaan 10. Olimme saaneet Penelopen miehistöön muutaman vierailevan tähden, jotka harkitsivat Firstin hankkimista Irlannin ahdinkoa hyödyntäen.

Ennen starttia saimme hyvin lämmöt päälle koko porukalle vaihtessamme 1 genoan fokkaan alle 4 minuutissa. Vaihdon olisi toki voinut tehdä rannassakin, mutta kun tuuli näyttää satama-altaassa aina niin kevyeltä...
Kisaan startattiin sivutuulessa (B-rata) ja lähtökiihdytyksessä punnittiin kovan tuulen sivutuulitrimmi. Ensimmäiselle kääntömerkille tullessa saimme napattua kärkipaikan First fleetissä heti nopeamman (Dehler 34, LYS 1,27) Casperin perässä. Spinnulegillä saimme kellotettua jopa yli 11 solmun pohjat ja meno oli muutenkin mielenkiintoista ajaessamme aivan platlenssiä. Välillä vene keikkui kovastikin, eikä kiinalisetkaan olleet kaukana.

Takaisin kryssille kääntyessämme oli tilanne sama. Jatkoimme tiukasti Casperin vanavedessä, mutta rakoa perässä tuleviin Firsteihin ja muihin veneisiin alkoi kertyä. Kryssille löysimme hyvän trimmin ja pysyimme hyvissä asetelmissa. Maalin lähestyessä aloimmekin laskea eroa lähinnä Casperin ja meidän välillä.

Purjehdus tuntui hyvältä ja vauhdikkaalta alusta loppuun. Kiitokset tästä koko miehistölle. Blue Peterin after sailissa saimmekin voittotuopit käsiimme. Eroa toiseksi tulleeseen Casperiin oli tasoitetussa ajassa lähes 2 minuuttia. Kauden viimeistä torstaikisaa onkin kiva muistella syksyllä iltojen pimetessä. Olihan tuloksena samalla viimeisen torstaikisan kunniaksi HSK:n kölivenemestaruus! Kaikenkaikkiaan iltakisat oli komeaa päättää kovatuuliseen vauhdikkaaseen purjehdukseen.

Kiitokset ja onnittelut kaikille mestareille, eli mainiosti purjehtineelle miehistölle. Toivottavasti tuleville First purjehtijoille jäi rintaan sammumaton kipinä.

Miehistö:
Perttu Rönkkö
Saara Sumiala
Miika Raininko
Aapo Heijola
Thomas Weckström
Mikko Vasamies

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti