torstai 26. toukokuuta 2011

Voitto kotiin Inventure Regatasta

Jo neljättä kertaa purjehdittu Inventuren järjestämä kutsukisa käytiin tällä kertaa loistavassa säässä - auringonpaisteessa ja reippaassa jopa 10 m/s yltäneessä tuulessa. HSK-Katajaluoto-Katajanokka n. 9 mpk reitti taittuikin länsituulessa lopulta tunnissa ja 15 minuutissa! Kisassa mukana oli yhteensä 7 venettä, joista peräti 4 purjehti 1,18 LYS luvulla.

Tuttuun tyyliin kisaan lähdettiin BluePeterissä pidetyssä kipparikokouksessa veneisiin jaetuin miehistöin. Jo alusta asti oli selvää, että Penelopella ensi kertaakin purjehtivat gastit olivat täynnä voitontahtoa. Reippaasta tuulesta huolimatta kisaan lähdettiinkin täysin purjein 1. Genoa ylhäällä. Kohtuullisen tasaisen startin jälkeen Katajaluodolle saavuttiin tiiviinä nippuna. Ensimmäinen sivutuulilegi tarjosi vauhdikasta menoa aaltojen noustessa välillä kannelle.

Katajaluodon kierron jälkeen jatkettiin spinnuilla. Hienojen jopa 11 solmun surffien ansiosta alkoi eroa kertyä takanatuleviin eikä yli 40 jalkainen Seagahmkaan ollut enää kaukana edellä. Kisan lopullinen ratkaisu koettiin Särkän salmesta alkaneissa ja maaliin asti jatkuneissa puuskittaisissa rantatuulissa, joissa Penelopella  oltiin hyvin hereillä. Tuloksena oli Penelopen kolmas Inventure Regatan voitto. Palkintojen jaossa olikin aiheellista summeerata tapahtumia autokisoistakin tutulla mutta erittäin osuvalla letkautuksella: "The weather was good and the team was great, so it was pretty easy to control the race".

Kisan jälkeen iltaa jatkettiin ensin Inventuren tarjoamalla iltapalalla Tiiliholvissa, sitten laiturissa s/y Lunalla ja lopulta perinteitä kunnioittaen Kallen suomibaarissa. Kisan kaikkien osallistujien loistava Regatta-henki teki taas kerran Inventure Regatasta loistavan tapahtuman. Kiitokset Inventurelle, kaikille osallistujille sekä eriyisesti Penelopen miehistölle!