torstai 13. syyskuuta 2012

Tiukkaa vääntöä HSK klubimestaruudesta

Tämän kertaisessa iltakisassa oli liäpanoksen HSK:n klubimestaruus ja mukana oli hienosti 11 venekuntaa, joista 4 Firstejä. Ennusteen mukaan tuulta piti olla lounaasta jopa 8m/s, mutta startissa keli näytti todella vaisulta. Penelopellakin matkaan päätettiin lähteä 1 genoalla.

Kohtuullisen hyvän lähdön turvin koirakaria kohti (B-rata) päästiin hyvissä asetelmissa. Casper (Dehler 34) kulki hyvin kevyessä kelissä ja otti pian kärkipaikan. Lähestyimme Koirakaria hieman toisena Firsteistä olevaa Melisandea edellä, kunnes huomasimme Melisanden valitsevan reitin Koirakarin alapuolelta suoraan uutena kääntömerkkinä toimivalle itämerkille. Reitin muuttaminen oli osaltamme jo myöhäistä ja saavuimme merkille rinta rinnan Melisanden kanssa. Aivan takanamme Low (Siesta 32) ruikkui hyvin mukana.

Spinnulegi oli lähes suoraan myötäinen, joten veneiden leikkaillessa pääsimme tekemään hieman reitin valintaa. Lenssi meren puolelta onnistui hyvin ja pääsimme kohtuulliseen johtoon Firsteistä. Melisande ja Fun First sinnittelivät kuitenkin aivan takanamme alamerkin kierrossa. Hyvän kryssin ansiosta saimme rakennettua noin minuutin kaulan Melisandeen ja Fun Firstiin. Valitettavasti myös Low sinnitteli edelleen aivan perässämme ja Casper oli päässyt selvästi karkuun.

Maaliin slöörailtiin Koirakarilta aluksi genoalla, mutta pian myös spinnut nousivat. Maaliintulon jälkeen saimme myös LYS tulokset, joissa sijoituimme kolmanneksi. Voiton vei Casper ja toisena Low. Otimme kuitenkin hienon First 31.7 iltasarjan voiton. Kiitokset koko miehistölle mukavasta purjehduksesta!

Tulokset:
https://hsk-members.appspot.com/download?blob-key=AMIfv97wM_ADXhWk6vTvkyhALrdtj3gnH6goiXq4E66RvB7gvpFvejLHaXoW9KxcLQRaGhI8Pdc8zmlQgHaWdusWjWBKLUbDmO6MdOncBqZI_z-x2xpR1JopBTTlGva-ZJttQXU_u3ujwRHYDqJmufBkUNVYPdIGjht57O47iJ6LuvOUaCsoD4U

Miehistö:
Perttu Rönkkö
Heikki Pulsa
Sampsa Söyrilä
Tuomo Vierros
Kristian Husman

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti