sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Luokkamestaruus Penelopelle vauhdikkaassa kisassa

Ranking sarjan odotettu päätapahtuma, luokkamestaruuskisa sai arvoisensa puitteet tuulen puhaltaessa reippaasti (9-11 m/s) kaakosta heti lauantaiaamusta alkaen. Kisaan oli ilmoittautunut 11 venettä, joista 9 ilmeisesti kelin verottamana starttasi kisan ensimmäiseen lähtöön Melkin rata-alueella.

Ensimmäisessä lähdössä huomasimme reippaan tuulen asettamat haasteet purjehdukselle lyhyellä radalla. Tilanteet tulivat välillä eteen turhankin nopeasti ensikertaa yhdessä purjehtivalle miehistöllemme. Suoritukseen nähden (startti hieman myöhässä ja mm. kaksi broachia, joissa spinnu karkasi molempien skuuttien koko mitan päähän) kolmas sija avauslähdöstä oli kohtuullisen hyvä tulos. Toinen lähtö sujui jo huomattavasti paremmin. Hyvän lähdön jälkeen pääsimme ylämerkille yhtäaikaa Uhurun kanssa, mutta pienten spinnuongelmien hidastamana tulimme maaliin toisena. Päivän kolmanteen lähtöön lähdimme reivatulla isolla (kaikki muutkin olivat tähän mennessä reivanneet) puuskien noustessa 12 m/s. Jo toisessa lähdössä huomasimme reivatun ison olevan hieman nopeampi kryssillä näissä olosuhteissa, eikä pienempi iso näyttänyt lenssilläkään hidastavan.

Kolmas lähtö sujui startista asti edellisiä lähtöjä varmemmin ottein - miehistö oli päässyt sisään kovan tuulen manöövereihin. Yksinkertaisimme myös hieman purjehdusta (mm. spinnupuomi jätettiin kanteen kahdella viimeisellä kierroksella Peikin toimiessa puomina) ja tuloksena oli kisan ensimmäinen lähtövoitto. Tähän oli hieno päättää nousujohteinen päivä.

Sijoitusten mentyä sopivasti ristiin (Penelope, Uhuru ja Miss Piggy - kaikilla sijat 1., 2. ja 3.) lähdettiin toiseen päivään jännittävässä tasaspistetilanteessa. Rata-alueelle purjehdimme mukavassa tuulessa fokalla, mutta ensimmäistä starttia odotellessa vaihdoimme 1. genoaan tuulen käydessä alimmillaan 4. metrissä.

Olimme startissa hienosti hereillä ja pääsimme ensimmäiselle ylämerkille
aivan kärjessä. Pidimme 1. paikkamme läpi startin ja otimme tiukemman otteen regatan johtoon. Tuulen noustessa ensimmäisellä tauolla vaihdoimme fokkaan hienosti ennen muita venkuntia. Vauhtimme oli jälleen hyvä ja otimme toisen 1. sijan ja varmistimme luokkamestaruuden jo 5 lähdön jälkeen!

Viimeisellä tauolla tuuli nousi edelleen mukavasti puuskissa jo päälle 10 m/s, joten päätimme lähteä mukaan viimeiseenkin lähtöön. Viimeinen lähtö ajettiinkin tuulen kääntymisen myötä varsin vinolla speedway radalla. Hyvän lähdön ja vauhtimme ansiosta pääsimme kärkeen heti ensimmäisellä kryssillä, jonka jälkeen 1. sija oli kohtuullisen helppo pitää vinolla radalla. Lenssillä nopeudet nousivat parhaimmillaan jo yli 11 solmun.

Luokkamestaruuskisa tarjosi hienon annoksen vauhdikasta välillä hyvinkin tiukkaa one desing purjehdusta. Kiitokset koko miehistölle mahtavasta purjehduksesta. Otteet paranivat hienosti kisan vanhetessa ja sunnuntain 3 ykkösen sarja oli komea päätös kauden ranking-sarjalle.