sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Helsinki 2Star - toinen täydellinen onnistuminen

Suursaariracen jälkeinen viikko osoitti, että kisan keskeyttäminen oli ollut varsin järkevä ratkaisu. Uuden genoan fallin lisäksi korjauslistalla oli vain uusi Windex, pari lattaa ja kohtuullisen vähäiset työt purjeneulomolla. Penelope oli siis jälleen täydessä iskussa.

Kilpailuun lähtiessä koimme hienoisia menestypaineita. Olihan 2009 2Starissa Jussi Pekkarisen kanssa otetun murskavoiton jälkeen taas pidettävä lippua korkealla. Kisaan lähdettiin kohtalaisen reippaassa tuulessa ja lopulta koko kisa ajettiin läpi varsin nopeasti.

Heti Kasuunin jälkeen kävi selväksi, että kaudelle 2010 hankittu litteämpi S3 spinnu oli todella hintansa arvoinen. Paikoin reipastuulinen spinnulegi oli juuri niin tiukkaa sivutuulen ajoa kuin S3 spinnulla pystyi nousemaan. Suoritus olisi varmuudella ollut selvästi heikompi S2 all-round spinnulla. Toinen vastaavanlainen tiukka spinnulegi ajettiin vielä Viron rannikolta maaliin vieläkin paremmassa tuulessa (7-10 m/s). Viimeisen legin keskinopeus pysyikin reilusti yli runkonopeuden ja huiputkin kirjattiin 11 solmuun.

Koko matkan ajan pidetystä hyvästä vauhdista huolimatta kisan varsinainen ratkaisu tehtiin kryssillä Porkkalasta Viron rannikolle. Osuimme shifteihin ja tuulialueisiin mainiosti ja hyödynsimme vasemmalle kääntyvän tuulen erinomaisesti. Kokonaisuutena 2Star suorituksemme oli uskomatonta kyllä jo toisen kerran peräkkäin lähes täydellinen. Ilmeisesti kaksinpurjehdus sopii hyvin First 31.7:lle ja miehistöllemmekin.
Miehistö:
Perttu Rönkkö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti