sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

WB Sails round the bouys race

First 31.7 ranking sarja avattiin komeasti ratakisalla hienossa aurinkoisessa säässä. Aamulla tuulta oli vielä mukavasti 4 m/s, mutta päivän mittaan koottiin raastavia jopa alle 2/s pläkiä ja reikiä. Tuulen suunta on hieman epätavallisesti idästä. Ytterskärin rata-alueelle puksuteltiin koneella viriävässä tuulessa ja puolen matkan jälkeen nostettiin spinnu treenijiippejä varten. Mukaan kisaan ja Penelopen tiimiin oli saatu uusi miehistönjäsen! Kaikki sujui heti alusta saakka mainiosti ja tiimi hitsautui muutenkin hyvin yhteen päivän aikana.

ORC3 luokan startti oli 4., joten muiden luokkien startteja seuratessa oli hyvä laatia suunnitelmaa ekalle kryssille. Ensimmäiseen starttiin lähdettiinkin suunnitelman mukaan veneen päästä tavoitteena päästä ensimmäisenä hieman tuulisemman näköiseen oikeaan laitaan. Olimme starttilinjalla todella tarkasti paukun aikaan. Ja kun lautakunta nosti yksittäisen palautuksen lipun totesin kipparina, että saatoimme hyvin olla yli ja päätin että korjaamme startin. Kunniakierroksen jälkeen suuntasimme suunnitellusti oikeaan laitaan ja yllätykseksemme olimme ylämerkillä hyvin pelissä mukana - koko fleetin puolen välin paremmalla puolella ja First 31.7 fleetin 2 sijalla. Pidimme paikkamme hienosti maaliin saakka, missä kuulimme kysyessämme lautakunnalta, että emme kuitenkaan olleet yli :)

Toiseen lähtöön otimme myös mainion startin lähteltä veneen päätä ja pääsimme pian lähdön jälkeen oikeaan laitaan, joka edelleen vaikutti paremmalta. Ylämerkille tulimme ensimmäisenä First 31.7:na. Veneen vauhti oli hyvä ja pääsimmekin kamppailemaan tiukasti ORC 3 luokan nopeimpien veneiden kanssa eron muihin 31.7:hin kasvaessa. Olimme hyvin hereillä vaihtelevassa tuulessa ja pystyimme välttämään pahimmat reiät.

Kolmannessa lähdössä starttilinja oli edellisiä suorempi, poijunpää näytti ajoin jopa paremmalta. Päätimme lähteä vauhdikkaasti keskilinjalta. Startissa pidimme suunnitelmamme ja paikkamme hyvin. Kiihdytys onnistui hienosti ja pääsimme kiilaamaan jopa muutaman GPH:n mukaan nopeamman kisakumppanimme edelle. Ylämerkillä olimmekin aivan ORC3 kärkiveneiden tuntumassa jälleen Firsteistä nopeimpana. Hyvä tilanteemme säilyi aina maalisuoralle saakka, jossa hiipuva tuuli aiheutti ongelmia. Takaa tulevat veneet saavuttivat meitä puuskan turvin joukossaan Miss Piggy - First korkeammalla, kevyessä tuulessa tehokkaammalla järvi rikillä. Tilanne meni loppua kohti todella tiukaksi. Lopulta pääsimme leikkaamaan styyralla Miss Piggyn keulanedestä ja olimme maalissa vain puoli veneen mittaa edellä. Saimme siis täpärästi pöivän toisen First 31.7 lähtövoiton.

Päivän saldo oli mainio. First luokan ensimmäinen Rankingin voitto, sarjalla 2,1,1. Tiukkaa välillä sykettäkin nostavaa kisailua aurinkoisessa säässä todella mukavassa porukassa. Koko miehistön taisteluhenki ja vire säilyi korkealla alusta loppuun saakka, jonka ansiosta manööverit toimi ja vene oli hyvässä vauhdissa. Ja mikä parasta, saimme Penelope tiimiin uuden mainion vahvistuksen tuleviakin koitoksia ajatellen.

Tätä kirjoitellessa ORC noppia ilmeisesti vielä heitellään, koska tuloksia vielä odotellaan Hoskin sivuille. Huomenna selvinnee, miten Firstit noteerattiin tällä kerttaa tasoituksin.

Miehistö:
Perttu Rönkkö
Kalle Arponen
Jussi Pekkarinen
Anne Dahlgren
Miikka Raininko

Tulokset:
http://www.first317.fi/blog/toiminta/tulokset/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti